Career Building

[Career][grids]

Personality

[Personality Development][twocolumns]

Amazing Facts

[Amazing Facts][grids]

Motivational

[Motivational Story][twocolumns]

Important G.k For Competitive Exams


1. Which is the most abundant metal present in
earth's surface ?
Answer: Aluminum

2. Which is the most abundant metal present in
earth ?
Answer: Iron

3. Which country has the oldest National Flag ?
Answer: Denmark

4. which country has the oldest national
anthem ?
Answer: Japan

5. Where is National Defense College situated ?
answer: New Delhi

6. Where is National Defense Academy (NDA)
situated ?
answer: Khadakwasla(Pune)

7. Where is Indian Military Academy situated ?
answer: Dehradun

8. Who is the First American president who won
the Nobel Prize ?
Answer: Theodore Roosevelt

9. Who is the First Russian president who won
the Nobel Prize ?
Answer: Mikhail Gorbachev

10. Which is the largest lake in the world ?
answer: Caspian Sea

No comments: