Career Building

[Career][grids]

Personality

[Personality Development][twocolumns]

Amazing Facts

[Amazing Facts][grids]

Motivational

[Motivational Story][twocolumns]

Reserve Bank Related Questions !


1. When did Reserve Bank of India (RBI ) formed?
Answer: 1935 april 1

2. When did Reserve Bank of India (RBI ) Nationalised ?
Answer: 1949

3. Where was the first Headquarters of Reserve
Bank of India (RBI ) ?
Answer: Kolkata

4. When did the Headquarters of Reserve Bank
of India (RBI ) moved to Mumbai ?
Answer: 1937

5. Who was the First Reserve Bank of India
(RBI ) Governor ?
Answer: Sir Osborne Smith

6. Who was the first Indian RBI Governor ?
Answer: C.D.Deshmukh

7. Which Commission recommended the
formation of Reserve Bank of India (RBI ) ?
Answer: Hilton Young Commission (Royal
commission)

8. Which is the central bank in India ?
Answer: RBI

9. Which bank is known as Banker's Bank ?
Answer: Reserve Bank of India (RBI )

10. Who is the present Governor of RBI ?
Answer: raghuram rajan from 5/9/2013

11. Who introduced the Banking Ombudsman Scheme ?
Answer: Reserve Bank of India

No comments: