Career Building

[Career][grids]

Personality

[Personality Development][twocolumns]

Amazing Facts

[Amazing Facts][grids]

Motivational

[Motivational Story][twocolumns]

IMP Information About Indian PRESIDENT


1. What is the minimum age need to become a president?
Answer: 35

2. What is the maximum age limit for the President ?
Answer: No age limits

3. What is the name of official residence of Indian president ?
Answer: Rashtrapati Bhavan

4. First president of India ?
Answer: Dr. Rajendra Prasad

5. Who is the first Muslim president of India ?
Answer: Zakir Hussain

6. Who is the first president to declare national emergency ?
Answer: Dr. S. Radhakrishnan

7. Who is known as as Philosopher President of India ?
Answer: Dr. S. Radhakrishnan

8. Who is the first Indian president to die in office ?
Answer: Zakir Hussain

9. Who is the youngest Indian president ?
Answer: Neelam Sanjiva Reddy

10. Who was the first president of India elected without 
opposition ?
Answer: Neelam Sanjiva Reddy

No comments: